Nyheter

Nyheter

18/9
Vi har fått nya bilder på Luna och Hotchi och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hera/Luna samt Hotchi.  Tack för bilderna Henrik och Eva.

14/9
Vi har fått nya bilder på Bolt och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Haddock Bolt. Tack för bilderna Anna.

12/9
Vi har fått en ny bild på Hachiki och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hachiki. Tack för bilden Helga.

9/9
Vi har fått nya bilder på Blanco och Thorri och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Herr Blanco samt kullinfo, Kluci och gå till Don Thorri. Tack för bilderna Jesper och Rietje.
Även en ny indexbild som är på Thorri. 

8/9
Vi har fått nya bilder på Heda och Brynolf och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Heda samt kullinfo, Erori och gå till Ryno/Brynolf. Tack för bilderna Angelica.

7/9
Vi har fått en ny bild på Thorri och ni ser den under kullinfo, Kluci och gå ner till Don Thorri. Tack för bilden Rietje.

4/9
Vi har fått nya bilder på Luna och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Luna/Hera. Tack för bilderna Josefine.

1/9
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Erori kull som fyller 4år. Grattis Rejza, Reggie, Ritza, Roxi, Brynolf, Rasmus, Roy, R-Odin och Rex och hoppas ni alla får en underbar dag!


31/8
Vi har fått nya bilder på Fuyu, Iris och Mimmu och ni ser dem under kullinfo, Rapido och gå till Mafuyu, Dots och gå till Iris  och under Diez och gå till Hej Mimmu. Tack för bilderna Florian och Jukka. 

30/8
Ivaldi är röntgad och ni ser resultatet under kullinfo, Dots och gå till Ivaldi. Tack Nivine för ni kollade. 
Samt en ny bild på Phir och hans kompis under kullinfo, Isitala och gå ner till Phiri. Tack Martin för bilderna. 

29/8
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Dots kull som fyller 2 år. Grattis Izzie, Iris och Ivaldi och hoppas ni får en underbar dag!


28/8
Vi har fått nya bilder på Ritza och ni ser några av dem under kullinfo, Erori och gå ner till Ritza. Tack för bilderna Fredrik. 
Även en ny bild på Yumi som ni ser i hennes galleri under sidan Yumi. 

25/8
Vi har fått nya bilder på Milos, Diesel och Hachiki och ni ser dem under kullinfo, Rapido och gå ner till Milos, Kluci och gå ner till Diesel samt Diez och gå ner till Hachiki. 

Tack för bilderna Othilia, Jeanette och Helga. 

23/8
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Kluci kull som fyller 2 år. Grattis Fynn, Stout, Thorri, Diesel och Kiwi och hoppas ni får en underbar dag!


18/8
Vi har fått nya bilder på Hachiki och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hachiki. Tack för bilderna Helga.

16/8
Kiwi är ögonlyst och ni ser resultatet under kullinfo, Kluci och gå till DJ Kiwi. Tack Angelica för du kollade. 

Vi har fått en ny bild på Herr Blanco och ni ser den under kullinfo, Diez och gå ner till Herr Blanco. Tack för bilden Jesper.

15/8
Vi har fått nya bilder på Yulle och ni ser dem under kullinfo, Isita och gå ner till Yulle. Tack för bilderna Hampus.

12/8
Vi har fått nya bilder på Hyoki och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hyoki. Tack för bilderna Alice.

8/8
Vi har fått nya bilder på Hachiki, Hotchi och Heikki och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hachiki, Hotchi och Heikki. Tack för bilderna Helga, Eva och Pauline.

31/7
Vi har fått nya bilder på Heda och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Heda. Tack för bilderna Angelica. 

27/7
Vi har fått nya bilder på Ivaldi och Bolt och ni ser dem under kullinfo, Dots och gå till Ivaldi och till Diez och gå till Haddock Bolt. Tack för bilderna Alvhild och Anna. 

26/7
För fjärde gången har kenneln tilldelats Svenska kennelklubbens bruksuppfödarpris. Ni ser det här >>
Tack alla valpköpare som gjort detta möjligt. 

25/7
Vi har fått en ny bild på Aston, Heda och Mimmu och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hailo/Aston, Heda och Hej Mimmu. Tack för bilderna Jenny, Angelica och Jukka. 

Samt en ny bild på Kiwi och ni ser den under kullinfo, Kluci och gå ner till DJ Kiwi. Tack för bilden Angelica. 

24/7

Idag säger vi Stort grattis till vår Yuki kull som fyller 10 år. Grattis Elli, Enola, Eluk och Everest och hopas ni alla får en underbar dag. Våra tankar går givetvis till vår Enyi som nyligen ryckets ifrån och som också skulle fyllt 10 år idag. 
19/7
Vi har fått en ny bild på Bob och ni ser den under kullinfo, Isitala och gå ner till Phoenix/Bob.Tack Maja för bilden.

18/7
Vi har fått några nya bilder  på Pixie, Bolt och Primus. Ni ser dem under kullinfo, Isitala och gå ner till Pixie och till, Diez och gå ner till Haddock Bolt samt till Tresna och gå ner till Nyfikne Primus. Tack för bilderna Johanna, Anna och Kari. 

15/7
I torsdags började dagen som vanligt och hundarna fick en liten springtur respektive promenad på morgonen och sedan blev det lite hundgårdshäng  med lek under dagen. Men så kom sen eftermiddagen och allt förändrades. Från ena sekunden till den andra var Enyi nästan borta. Vi åkte i full fart till veterinären som en kort stund försökte hjälpa henne innan de fick inse att det inte gick att rädda henne och vi fick låta henne vandra över regnbågsbron till sin mamma. Chocken är enorm när vi fick ta farväl av vår älskade Enyi som om ca 10 dagar skulle fylla 10år. Det gör ont och saknaden är stor men veterinärens ord värmer lite. Hon sa tänk vilket underbart liv att få må bra och göra det hon älskade ända in i det sista och så bara borta. Hon har rätt det är ju ett bra liv, men chocken för oss runt omkring är enorm. Vi hade ju trott att du skulle stanna några år till hos oss. 
Enyi var en hund som alltid var taggad på fart och på att springa och då i galopp, trav var något man fick använda när det mesta trycket hade lättat. En enkel och lugn hund inne och full fart ute. Vi har många härliga minnen tillsammans och vi gläds åt dem och åt dina barn och barnbarn.
Vila i frid älskade Enyi, vi saknar dig!
Våra hundar är uppdaterad med en liten text till Enyi och vi har flyttat ner Enyi till In loving memory. 

9/7
Vi har fått glada nyheter från Holland att Qiyo har erövrat titeln LP2 för långdistanstester i Tyskland. Stort grattis André och Carole och bra jobbat. Qiyos sida samt bruksmeriterade hundar är uppdaterade med den nya titeln. 

Vi har fått en ny bild på Mimmu som ni finner under kullinfo, Diez och gå ner till Hej Mimmu. Tack för bilden Jukka. 

I värmen får man leka en del med vatten och vi har främst fyra hundar Enola, Elli, Qluri och Yumi som älskar att leka med vattenslangen och bita i vattnet. Några nya bilder här till vänster, samt någon ny på Enolas sida och Yumi sida och en ny indexbild på Enola. 

7/7
Vi har fått nya bilder på Blanco och Hera/Luna och ni ser några av dem under kullinfo, Diez och gå ner till Herr Blanco, Hera/Luna. Tack för bilderna Jesper och Henrik.

6/7
Vi har fått nya bilder på Bolt och Heda och ni ser några av dem under kullinfo, Diez och gå ner till Haddock Bolt samt Heda. Tack för bilderna Anna och Angelica.

4/7
Vi har fått nya bilder på Hachiki, Blanco och Mimmu och ni ser några av dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hachiki, Herr Blanco och Hej Mimmu. Tack för bilderna Helga, Jesper och Jukka.

1/7
Vi har fått nya bilder på Hotchi och Mimmu och ni ser några av dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hotchi samt Hej Mimmu. Tack för bilderna Eva och Jukka. 

27/6
Vi har fått nya bilder på Aston, Bolt, Hyoki, Hotchi, Hachiki och Mimmu och ni ser några av dem under kullinfo, Diez och gå ner till respektive valp. 
Tack för bilderna och uppdateringar Jenny, Anna, Alice, Eva, Helga och Jukka.

Igår var jag och hälsade på Aston och med mig var även Blanco med ägare och det blev såklart en massa bus. Någon ny bild även på Blanco under länken ovan. Samt någon bus bild här till vänster. Tack så mycket Jesper, Annelie, Ronnie och Jenny för en trevlig kväll. 

För en vecka sedan kom beskedet via länge annat skulle komma och som vi bävat för. Leia som närmar sig 16 år fick vandra vidare över regnbågsbron. En extremt ärofylld ålder att uppnå men ack så tungt och jobbigt. Leia har flyttat ner till In loving memory på sidan våra hundar. Våra tankar och stora kramar går såklart extra mycket till Hannah där Leia bott de senaste 10 åren. Tack för allt Hannah. 

16/6
Vi har fått en ny bild från Heikki och ni ser den under kullinfo, Diez och gå ner till Heikki. Tack Pauline för bilden.

15/6
Idag har vi nåtts av den tråkiga nyheten att Auviq/Smulor inte finns med oss längre. Smulor blev strax över 13 år. Våra tankar går såklart till familjen som mist sin vän. Stort tack Birgit och Hartmut för ni gav Smulor ett så härligt liv med er. Stor kram till er och ta hand om er. 
R.I.P Snötrollens Geardni Auviq "Smulor"

14/6
Vi har fått en ny bild från Hotchi och ni ser den under kullinfo, Diez och gå ner till Hotchi. Tack Eva för bilden.

11/6
Vi har fått lite bilder från Hera och ni ser dem under kullinfo, Diez och gå ner till Hera. Tack Josefine för bilderna.

7/6
Vi har fått lite bilder på de nyligen flyttade valparna och ni finner några av dem under kullinfo, Diez och sedan kika på Herr Blanco, Hyoki, Hailo/Aston, Heikki, Hej Mimmu och Haddock Bolt.
Tack Jesper, Alice, Jenny, Pauline, Päivi och Anna för bilderna. 

5/6
Igår flyttade Hej Mimmu till sin nya familj och vi önskar henne stort lycka till. Nya bilder under kullinfo, Diez och gå ner till Hej Mimmu. 

4/6
Igår flyttade Haddock Bolt och Hera och vi önskar dem lycka till i sina nya familjer. Nya bilder på dem under kullinfo, Diez och gå ner till Haddock Bolt och Hera. 

3/6
Diesel är röntgad och nis er resultatet under kullinfo, Kluci och gå till Diesel. Tack Jeanette för ni kollade. 

Igår flyttade Hyoki till sin nya familj och vi önskar honom lycka till. Nya bilder på Hyoki finns under kullinfo, Diez och gå ner till Hyoki. 

30/5
Igår flyttade även Heikki och ni ser nya bilder även på han under kullinfo, Diez och gå ner till Heikki. Lycka till med Heikki nu. 

29/5
Vi har fått en ny bild på Rejza som ni ser under kullinfo, Erori och gå ner till Rejza. Tack för bilden Camilla. 

Valparna har börjat flytta och ni ser bilder på dem i deras egna gallerier under kullinfo, Diez. 
Vi önskar alla stort lycka till!

Vi har även mottagit några bilder under deras resa hem eller efter de kommit hem och det tackar vi för. Någon ny bild finns på Hachiki och flera nya på Heda. Samt ny indexbild på Heda och Brynolf- Snötrollens Erori Ryno som tydligt visar att han kommer ta hand om henne. Tack för underbara bilder Angelica. Tack även alla andra för fina bilder, filmer och uppdateringardet värmer. 

25/5
Stout är ögonluyst och ni ser resultatet under kullinfo, Kluci och gå till Dutch Stout. Tack Svetlana för ni kollade.

Nya bilder på valparna

24/5
Nya bilder på valparna

23/5
Idag säger vi stort GRATTIS till våran Sira kull som fyller 12 år. Grattis Freyia, Fenni, Viky och Sven och hoppas ni får en underbar dag! En tanke går också till dem som redan lämnat oss. 19/5
Fynn är röntgad och ni ser resultatet under kullinfo, Kluci och gå till Dorian Fynn. Tack Denise för ni kollade. 

Nya bilder på valparna

Igår var jag i Ånnaboda på utställning och ni ser hur det gick under resultat.

15/5
Nya bilder på valparna

12/5
Nya bilder på valparna

10/5
Diesel är ögonlyst och ni ser resultatet under kullinfo, Kluci och gå ner till Diesel. Tack Jeanette för du kollade.

9/5
Fynn är ögonlyst och ni ser resultatet under kullinfo, Kluci och gå ner till Dorian Fynn. Tack Denise för du kollade. 

Nya bilder på valparna

5/5
Nya bilder på valparna

4/5
Iris är röntgad och ögonlyst och ni ser resultatet under kullinfo, Dots och gå till iris. Tack för ni kollade. 
Valparnas namn finns nu under kullinfo och gå ner till Diez. 

Vi har fått nya bilder på Yulle som ni finner under kullinfo, Isita och gå ner till Yulle. Tack Hampus och Alexandra för bilderna. 

Izzie är ögonlyst och ni ser resultat under kullinfo, Dots och gå till Izzie samt under våra hundar. 

30/4
Nya bilder på valparna.

29/4
Idag fyller vår Geardni kull 13 år. Stort GRATTIS till Aneira och Smulor och hoppas ni får en underbar dag. En tanke går också till dem som redan lämnat oss. 
Nya bilder på valparna.

27/4
Nya bilder på valparna.

23/4
Vi har fått en ny bild på Phiri under kullinfo, Isitala och gå ner till Phiri. Tack Martin för bilden.

22/4
Nya bilder på Izzie under våra hundar och hennes sida- Izzie. 

21/4
Nya bilder på valparna som nu är 3 veckor. 

Stout är röntgad och ni ser resultatet under kullinfo, Kluci och gå till Dutch Stout. Tack Svetlana för du kollade. Även en ny bild på Stout under kullinfo, Kluci och gå ner till Stout. 

17/4
Idag säger vi GRATTIS till Mapacha kullen som fyller 4 år. Grattis Diona och De Koda och hoppas ni får en bra dag!

Nya bilder på valparna.

14/4
Några nya bilder på trötta 2 veckors valpar.

13/4
Nya bilder på valparna. 

12/4
Idag säger vi GRATTIS till vår Zima kull som fyller 5 år och vår Isitala kull som fyller 3 år. Stort grattis till Qluri, Qaxi, Qanuk, Qasper och Qiyo samt Pilvi, Pältsa, Pixie, Preben, Phiri,Trulls, Bob och Max. Hoppas ni alla får en underbar dag!!7/4
Nya bilder på valparna som idag blir 1 vecka. 

6/4
GLAD PÅSK önskar vi på snötrollens med en ny indexbild på de små. 
Samt flera nya bilder på valparna.

4/4
Idag säger vi GRATTIS till vår Sorelle kull som fyller 3 år. Grattis Vilda och Vida och hoppas ni får en underbar dag. 
Vi passar även på att säga grattis till Leia som blir hela 15,5år idag. 

Thorri är röntgad och ni ser resultatet under kullinfo och gå ner till Kluci Don Thorri. Tack Rietje för du kollade.

3/4
Idag säger vi GRATTIS till Dot och hennes syskon i Tresna kullen som fyller 6 år. Stort Grattis till Dot, Nasti, Nikita, Nessie, Naska och Primus. Hoppas ni alla får en underbar dag!

2/4
I fredags föddes Dot och Trulls valpar. Allt har gått bra och ni ser lite bilder under valpar.

Idag har det varit utställning i Orsa på SPHK och Brynolf var på plats. Ni ser hur det gick under resultat.

Vi har fått goda nyheter från DP10 som kördes igår i Koppången där Nasti och Qaxi startade. Nasti klarade sitt test och kan därmed titulera sig SE(POLAR)CH. Grattis Monika och bra jobbat. Nasti har därmed tagit plats under champions. 
Ni ser mer under resultat. 

Vi har fått en ny bild av Bob och ni finner den under kullinfo, Isitala och gå ner till Phoenix/Bob. Tack för bilden Maja. 

Izzie är röntgad och ni ser resultat under kullinfo, Dots och gå ill Izzie. 

Bixie flyttade till Norge för några veckor sedan på prov och kommer stanna där. Hon bor numera tillsammans med Fenyia som är typ Bixies moster samt Milo och deras ägare. Hon har det superbra där och vi ser hur hon trivs. Sidan våra hundar är uppdaterad. 

29/3
Thorri har kollat sina ögon och ni ser resultatet under kullinfo och gå ner till Kluci- Don Thorri. Tack Rietje för du kollade. 

28/3
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Chiquita kull som fyller 6 år. Grattis Bixie, Buffy, Bajka, Bronya, Buddha, Bialka och Stella och hoppas ni alla får en underbar dag!

24/3
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Rapido kull som fyller 1 år. Grattis Minja, Mayla, Maya, Milou, Milos och Mafuyu och hoppas ni alla får en underbar dag!


23/3
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Isita kull som fyller 7 år. Grattis Yumi, Yrja, Yaisa, Ylva och Yulle. Hoppas ni alla får en underbar dag!

22/3
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Eira kull som fyller 9 år. Grattis Tatiyana, Tamika, Tikaani, Talvi, Teo, Temudjin, Tigrou, Titeuf och Zeke. Våra tankar går även till Teyla som inte är med oss längre.
Hoppas ni alla får en underbar dag!
17/3
Kiwi är röntgad och ni ser resultat under kullinfo och gå till Kluci DJ Kiwi. Tack Angelica för du röntgade. 

16/3
Vi har fått nya bilder på Kiwi och ni ser några av dem under kullinfo, Kluci och gå ner till Kiwi. Även en härlig bild här till vänster på Kiwi. Tack för bilderna Angelica. 

15/3
Ny bild här till vänster på Dot med sin mage där hon bakar små valpar. Klicka på bilden så ser ni den större. 

Vi har fått nya bilder från Roxi och ni ser dem under kullinfo, Erori och gå ner till Roxi. Tack för bilderna Linda. 

Phiri har testat utställning och drag och ni ser under resultat hur det gick.
Bra jobbat Martin och Phiri!

8/3
Dot är konstaterat dräktig, se mer under planerade kullar.
En massa nya bilder under galleri från vår semester i Hede. 

6/3
Vi har nåtts av det tråkiga beskedet attSamira - Snötrollens Nimbly Samira idag har vandrat vidare över regnbågsbron. Våra tankar går till Erica. Vi tackar så otroligt mycket för att du  gett Samira ett fint och rikt liv i nästan 15 år.  Tack för det.
R.I.P Snötrollens Nimbly Samira som var sist kvar i den kullen.

25/2
Vi har nåtts av det tråkiga beskedet att Nimbus - Snötrollens Ceavvi Cicero lämnade oss igår. Våra tankar går till Ulla som förlorat sin bästa vän. Vi tackar så otroligt mycket för att du Ulla samt Niklas gav Nimbus ett så otroligt fint hem under dessa 14 år. Tack för det. 
R.I.P Snötrollens Ceavi Cicero som var sist kvar i den kullen. 

23/2
Ny bild på Enola och Tatiyana på deras sida. 

20/2
Vi har fått en massa fina bilder på våra hundar från Angelica som togs i Furudal. Ni ser några på deras sidor under Elli, Enyi, Tatiyana, Bixie, Qluri, Vilda och Dot.
Tack Angelica för underbara bilder. 

19/2
Några nya bilder på några av hundarnas sidor - Yumi, Pilvi, Enyi, Qluri, Dot, Izzie, Minja och Tatiyana. 

18/2
I tisdag och onsdags kördes DP60 med 2x33km i Hamra och ni ser under resultat hur det gick. Hundarnas sidor är uppdaterade. 
Ny bild på Dot och Izzie på deras sidor samt nya bilder på Vilda och Elli på deras sidor. 

14/2
Idag säger vi stort GRATTIS till Nimbus som fyller 14 år. Hoppas du får en underbar dag!

Våra tankar går även till syskonen som inte längre är med oss.

13/2
Vi är nu på samojedveckan i Furudal och ännu har det varit utställning samt nordiskt mästerskap i drag och ett DP10 och ni ser under resultat hur det gick. Hundarnas sidor är uppdaterade. 
Tack för lånet av Brynolf- Erori Ryno till spannet. 

Vi har därmed fått 4 nya PDP hundar och dessa är Pilvi, Vilda, Qluri och Brynolf och därmed har bruksmeriterade sidan och våra hundar uppdaterats. 
Vi har även fått en ny utställningschampion och därmed har Pilvi tagit plats under champions. 


Årets draghund delades ut till Snötrollens Zima Qaxi, grattis Michael och Monika till det. 

5/2
Brynolf har kört DP10 i Piteå med fantastiskt fint resultat. Ni ser mer under resultat. 
Brynolf har också tagit plats under bruksmeriterade hundar. 
Grattis Angelica och Jesper. 

Vi har fått nya bilder på Milos och ni ser dem under kullinfo, Rapido och gå ner till Milos. Tack för bilderna Othilia. 

1/2
Vi har parat Dot och förhoppningsvis väntar vi valpar till början av april. Se mer under planerade kullar.
Någon ny bild på Trulls ser ni under kullinfo, Isitala och gå ner till Trulls. 

28/1
Vi har fått nya bilder av Phiri och ni ser dem under kullinfo, Isitala och gå ner till Phiri. Tack för bilderna Martin.

26/1
Vi har nåtts av det tråkiga beskedet at Canto - Snötrollens Geardni Anijo inte finns med oss längre. Våra tankar går till familjen. Vi tackar så mycket för ni gav Canto ett underbart hem under nästan 13 år. R.I.P Anijo/Canto.  

Vi har även fått nya bilder på Vida som ni finner under kullinfo, Sorelle och gå till Vida. Tack Madeleine för bilderna. 

24/1
Vi har fått nya bilder på Canto och ni ser dem under kullinfo, Geardni  och gå ner till Anijo/Canto. Tack Cecilia för bilderna. 

Vi har även fått nya bilder på Ritza och ni ser dem under kullinfo, Erori och gå ner till Ritza. Tack för bilderna Fredrik. 

23/1
Vi har fått lite nya bilder från Everest, Maya och Milou och ni ser dem under kullinfo, Yuki och gå ner till Everest,och Rapido och gå ner till Milou och Maya. Tack Severine för bilderna.

I helgen var det meriteirng på Koppången och några snötroll var där. Nis er detta udner resultat. 

15/1
Vi har fått lite nya bilder från Everest, Tigrou och Milou och ni ser dem under kullinfo, Yuki och gå ner till Everest, Eira och gå ner til Togrou samt Rapido och gå ner till Milou. Tack Severine för bilderna. 

14/1
Vi har fått nya bilder på De Koda och ni ser några av dem under kullinfo, Mapacha och gå till De Koda. Tack för bilderna Johanna. 

Även nya bilder på några av våra hundar som ni ser under Enyi, Dot, Bixie, Pilvi och Izzie.

4/1

Då var det dags att summera det gångna året och önska er en god fortsättning på det nya och hoppas det har många roliga saker med sig.

Året som passerade gav oss många härliga turer med hundarna både i vintermiljö och en hel del hemmavid. Vi fick en ny kull under våren efter vår Yumi och det blev 6 nya fina valpar.

Jag har varit på några utställningar och hundarna som varit med har gjort bra ifrån sig. Pilvi har tex fått 2 cert under året och Milos blev best in show valp när han deltog. Vi tackar även er valpköpare som ställt under under året och vi som träffats även tack för sällskapet och skoj att se er och era snötroll. Vi tackar även er som gett er på någon form av meritering/prov eller tävling av någon form och säger bra jobbat och skoj att ni testar oavsett vad ni gör så gäller det ju att ha skoj tillsammans.

Under sommaren förlorade vi vår älskade Raya som hastigt slets ifrån oss. En hund som betytt otroligt mycket för oss på många vis och vi har levt tillsammans sida vid sida i över 14 år så det blev tufft. Tack för allt älskade Raya!

Vi har även förlorat några andra Snötroll under året och det är alltid tråkigt och där går våra tankar till deras familjer och vi tackar för ni gav våra Snötroll så fina liv hos er.


Vi vill även passa på att tacka för alla fina bilder, mail och besök vi fått av er valpköpare under året. Det är guld värt att få följa era vovvar på olika sätt och se och höra vad ni hittar på.

Under hösten 2022 fyllde Leia hela 15år vilket är det äldsta något Snötroll hittills blivit och vi gläds åt att följa henne ett tag till genom alla bilder och filmer.


Nu blickar vi framåt över 2023 och ser närmast fram emot lite avkopplande vintersemester samt valpar till våren. Hoppas vi ses och hörs.

30/12
Vi har fått nya bilder av Rasmus och ni ser några av dem under kullinfo, Erori och gå ner till Rasmus. Tack för bilderna Mona. 

26/12
Vi har fått en massa fina julkort och ni ser några där hundarna är med tydligt under kullinfo, Isitala och gå ner till Preben, Primo/Max samt Phoenix/ Bob, under Isita och gå ner till Yulle, Erori och gå till Rex  samt under Kluci och gå ner till Stout.  Dessutom har vi även fått från Leia och Mika och ni ser dem under våra hundar - Leia samt Tamika. 

Tack för alla fina bilder Maja, Moa, Lina, Hampus, Kristin, Svetlana, Hannah och Jenny. 

17/12
Sidan planerade kullar är uppdaterad med mer information om vår kommande plan. 

Vi har fått nya bilder på Qiyo, Bialka och Naska och ni ser dem under kullinfo, Zima och gå ner till Qiyo samt Chiquita och gå ner till Bialka och även Tresna och gå ner till Naska. 
Tack för bilderna Carole och Robert. 

Index sidan uppdaterad med en julhälsning från oss alla. 

27/11
En ny bild på Iris under kullinfo, Dots och gå till Iris. 

22/11
Vi har även fått nya bilder på Milos och ni ser den under kullinfo, Rapido och gå ner till Milos. Tack för bilderna Othilia.

21/11
Nya bilder på Leia som också fått snö och ni ser dem på Leias egen sida. Tack för bilderna och filmerna Hannah. 

Vi har fått en ny bild på Ivaldi som ni ser under kullinfo, Dots och gå ner till Ivaldi. Tack för bilden Alvhild.

Vi har även fått ny bild på Fuyu och ni ser den under kullinfo, Rapido och gå ner till Mafuyu. Tack för bilden Morteza. 

Även ny bild på Milou och Maya och ni ser dem under kullinfo, Rapido och gå till Milou respektive Maya. Tack för bilden Severine. 

19/11
Vi har fått en ny bild på Ivaldi som ni ser under kullinfo, Dots och gå ner till Ivaldi. Tack för bilden Alvhild. 
Samt en bild på Bob som ni ser under kullinfo, Isitala och gå ner till Phoenix/Bob. Tack för bilden Maja. 

14/11
Igår var Izzie och vi på besök hemma hos Iris och det blev som vanligt när systrarna sågs en massa bus. Blev lite nya bilder med, ni ser några under kullinfo, Dots och gå ner till Iris. Några på Izzie sida här >> samt en ny på Izzie under våra hundar. Några bilder även här till vänster. Ni ser ännu fler på vår instagram@snotrollens
Tack för en härlig playdate och en massa skoj prat Florian, Lisa och Iris. 

Vi har även fått en ny bild på Ylv och Mayla och ni ser den under kullinfo Rapido och gå till Mayla eller Isita och gå till Ylva. Tack för bilden Nicky.

9/11
Vi har även fått nya bilder på Phiri som ni ser under kullinfo, Isitala och gå ner till Phiri. Tack för bilderna Martin.


6/11
Vi har fått nya bilder av Iris och ni ser några under kullinfo, Dots och gå ner till Iris, samt en här till vänster. Tack Lisa för bilderna. 

3/11
Vi har fått nya bilder på Fynn som ni ser under kullinfo, Kluci och gå ner till Dorian Fynn. Tack för bilderna Denise.
Vi har även fått en ny bild på Pixie som ni ser under kullinfo, Isitala och gå ner till Pixie. Tack för bilden Johanna. 
 
18/10
Vi har fått nya bilder på Roxi och ni ser dem under kullinfo, Erori och gå ner till Roxi. Tack Linda för bilderna. 

9/10
Igår var jag på utställning i Eskilstuna. Ni kan se hur det gick under resultat. 
Nya bilder på Minja på hennes egen sida samt på våra hundar - Minja. 
Även flera nya bilder på Milos som ni ser under kullinfo, Rapido och gå ner till Milos. 

Fredag- söndag denna helg går även Barmarks SM och under fredag och lördag tävlade Qanuk och Pältsa där med sin husse Olof och matte Linn. Ni ser hur det gick under resultat samt två härliga bilder här till vänster. Grattis till er alla och bra jobbat. 

7/10
Vi har fått en ny bild av Vida och ni ser den under kullinfo, Sorelle Vida. Tack för bilden Madeleine. 

4/10
Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Leias födelsedag. Hipp hipp Hurra Leia på din 15 årsdag!!!


Hoppas du får en underbar dag!

1/10
Vi har fått en ny bild av Trulls och ni ser den under kullinfo, Isitala och gå ner till Prins Trulls. Tack för bilderna Moa. 

29/9
Vi har fått bilder av Leia som om bara några dagar blir 15 år. Ni ser några bilder under kullinfo, Chaos- Leia. 
Tack Hannah för bilder, videos och all härlig info om underbara Leia, fantastsikt att se. 

22/9
Vi har fått ny bild av Fynn och du kan se den under kullinfo, Kluci och gå till Fynn. Tack för bilden Denise.

16/9
Vi har fått nya bilder på Milos och ni ser dem under kullinfo, Rapido och gå ner till Milos. Tack för bilderna Othilia.

15/9
Vi har fått nya bilder av Stout och du kan se dem under kullinfo, Kluci och gå till Stout. Tack för bilderna Svetlana. 

11/9
Vi har fått ny bilder på Thorri och ni ser dem under kullinfo, Kluci och gå ner till Don Thorri. Tack för bilderna Rietje. 

3/9
Vi har fått en ny bild på Rex som ni ser under kullinfo, Erori och gå ner till Rex. Tack för bilden Kristin.

2/9
Vi vill säga stort grattis till Snötrollens Mapacha De Koda som nu kan titulera sig godkänd eftersökshund. Stort grattis och bra jobbat!!

1/9
Idag säger vi GRATTIS till vår Erorikull som fyller 3år. 
Stort grattis Rejza, Roxi, Ritza, Reggie, Brynolf, Roy, Rex, Rasmus och Odin. Hoppas ni alla får en underbar dag!
31/8
Vi har fått några nya bilder på Iris och ni ser dem under kullinfo, Dots och gå ner till Iris. Tack för bilderna Florian.

29/8
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Dots kull som fyller 1 år. Stort grattis Izzie, Iris och Ivaldi och hoppas ni alla får en underbar dag!
24/8
Lite nya bilder på gårdgens 1 åringar. Ni ser dem under kullinfo, Kluci och gå ner tll Fynn, Thorri och Diesel. Tack för bilderna Denise, Rietje och Jeanette. 


23/8
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Kluci kull som fyller 1 år. Grattis Diesel, Thorri, Stout, Kiwi och Fynn. Hoppas ni alla får en underbar dag!


22/8
Vi har fått nya bilder på Ivaldi som ni finner under kullinfo, Dots och gå ner till Ivaldi. Tack för bilderna Alvhild. 
Vi har även fått bilder på Kiwi och Thorri och ni ser dem under kullinfo, Kluci och gå ner till Kiwi och Thorri. Tack för bilderna Angelica och Rietje. 
Thorris bilder ser ni även som indexbid nu. 

21/8
Några nya bilder på Vilda och Minja i deras egna gallerier- Minja och Vilda. 

18/8
Vi har fått några bilder på Mafuyu och ni ser dem under kullinfo, Rapido och gå till Mafuyu. Tack för bilderna Morteza.

14/8
Nya bilder på Pilvi under våra hundar och i hennes eget galleri här >>

Idag har Pilvi varit på utställning och ni ser hur det gick under resultat. 

13/8
Igår nåddes vi att de fantastiska nyheterna att DeKoda har fått godkänt blodspårprov i Norge. Stort grattis Johanna och Koda och bra jobbat.

Vi har fått några bilder på Milou och Maya och ni ser dem under kullinfo, Rapido och gå till Milou och Maya. Samt en bild här till vänster. Tack för bilderna Severine.


9/8
Lite nya bilder på Fuyu efter vi träffads häromdagen. Ni ser dem under kullinfo, Rapido och gå ner till Mafuyu. Tack för lekstunden. 

6/8
I torsdags hade vi besök av Iris och så skoj att se hur lika systrarna är i både sätt och utseende. Några nya bilder på deras bus här till vänster samt på Iris sida under kullinfo, Dots och gå ner till Iris samt på Izzie och Minjas sida. 
Stort tack för ni kom så skoj.
Även en ny indexbild på Minja och Iris. 


3/8
Vi har fått nya bilder från Iris och ni ser några av dem under kullinfo, Dots och gå ner till Iris. Tack för bilderna Lisa.

29/7
Vi har fått en ny bild på Thorri som ni ser under kulinfo, Kluci och gå ner till Thorri. 
Samt en bild på Mayla och Ylva tillsammans som ni ser under kullinfo, Rapido och gå ner till Mayla eller Isita och gå ner till Ylva. Tack för bilderna Rietje och Nicky. 

24/7
Idag fyller vår Yuki kull 9 år. Rayas enda och finaste kull. Grattis till Elli, Enola, Enyi, Eluk och Everest. Hoppas ni alla får en underbar dag!

18/7
Igår förlorade vi vår älskade Raya och saknaden är stor. 

Raya vår älskade Raya. En av de bästa samojeder som funnits inom draget vill jag nog säga. Hon startade i de Nordiska Mästerskapen under 2010-2019 och vann alla och gick i led på samtliga. Hon har tex 22 godkända Dragprov 20 och 14 Dp60, dvs samtliga hon har startat på. Hon har vunnit och placerats sig i årets draghund många gånger och även placerat sig bra i årets samojed två gånger fast hon inte är utställd så många gånger. Hon även utställningschampion och polarhundschampion.

Har även godkänd trekkehundscert i Norge men endast tävlat en gång där med vinst.

Där hon älskade mest att vara var just i spannet och då i led och hon älskade att tävla och hatade att någon var före henne.....

Utöver detta är hon en fantastisk hund som styrt med oss och de andra hundarna i hela sitt liv. Finns ingen hund som lyckats bestämma så mycket över både husse och matte i vårt hushåll som hon. Lilla prinsessan Raya fick alltid till slut det hon önskade och endast hon visste vad det var så bara att försöka lista ut det så Raya blev nöjd. Även de andra hundarna bestämmer hon över när de ska pussas, tvättas osv.

Raya blev också mamma till en kull valpar med 5 fantastiska valpar där alla är otroligt duktiga draghundar och av dem bor 4 i Sverige och alla 4 är polarchampions. Raya har sedan fått både barnbarn och barnbarnsbarn vilket vi är oerhört tacksamma och glada för.

För lite mer än 1 månad sedan fyllde du 14 år och vi gick fortfarande promenader på över 10km tillsammans varje dag, men sedan märkte vi att du började bli gammal och promenaderna fick dras ner till runt 4km istället. Men dessa gick du gärna lös, men ibland i väl rask fart så man fick jogga för att hinna med, men det tyckte hon bara var skoj. I lördags gick vi således vår sista promenad och allt var som vanligt då och hon var pigg och glad. Sedan gick det fort och i söndags morse åkte vi akut till veterinären där vi tillsammans med veterinären insåg att vi inte kunde göra något mer för henne än att låta henne vandra vidare. Nu får hon återförenas med mamma och syster med flera.

Att Raya inte finns kvar längre kommer vi tydligt märka, det kommer vara så tomt. Du kommer vara så otroligt saknad och vi kommer aldrig aldrig glömma dig. Vi bär dig med oss i våra hjärtan för alltid.

Älskade älskade Soraya. Vila i frid
Våra hundar uppdaterad med Raya nerflyttad till In Loving Memory och lite text bredvid.