Nyheter

Nyheter

22/1
Nya bilder på Ritza på hennes egen sida Ritza samt under våra hundar.

20/1
Primus är ögonlyst ni ser resultatet under kullinfo, Tresna Nyfikne Primus. Tack Kari för du kollade.

15/1
Vi har fått en nya bilder på Ryno. Ni ser dem under kullinfo, Erori och bläddra ner till Ryno. Tack för bilden Angelica.

Ny index bild som egentligen är en gammal bild på snö så vi drömmer oss bort till snön just nu..

2/1
Qaxi är ögonlyst och ni ser resultat under kullinfo, Zima - Qaxi. Tack Micke för du kollade. 

1/1

Då var det dags att summera året och ser vi tillbaka på 2019 så ser vi ett både positivt och negativt år. Vi förlorade vår underbara Aniuk i början av året efter en tids sjukdom. även om man vet att det ska komma så är det ändå oerhört tufft när de lämnar oss. En fantastisk hane och efter det har det varit ett år utan hanhundar hemma då. Men nya tankar och planer finns om det..


Vi fick två kullar med valpar där det i den ena endast blev 2 stycken och i den andra blev det desto fler och ifrån den stannade en tjej med massa energi och bus. Hon heter Ritza och det blir skoj att följa henne samt hennes syskon och även de två i från Mapacha kullen såklart.


På tävlingarna var det ett bra år som slutade med guld på de tävlingar vi ställde upp på. Det blev guld i 6 spanns klassen på de Nordiska mästerskapen till Linda samt Guld i 4 spann till Fredrik på samma tävling. Sedan startade vi båda två i samma klass på Polarhundsmästerskapen i åsarna och där blev det guld till fredrik och silver till Linda, där Linda även körde med någr ainlåande hundar från Camilla. Tack för lånet av dem.
Sedan startade Fredrik i DP60 i mörker och vann samt körde han grönlandshundsmeriten och vann även där. Så bra resultat för all den träning som vi lagt ner samt en hel del trevliga turer och träningar under året såklart, det är ju de som gör att man orkar ju..
Vi fann ett nytt ställe i Överhogdal som vi lärde känna med flera fina turer både med hundar och på snöskoter. Det var härliga dagar.

Även under detta året har ju fjolårets sjukdom speglat en del av mitt liv och det har gjort att mer återigen har legat på Fredrik. Men vi har kämpat oss fram och tur man har hundarna och varandra som ger stöd och energi. 

Kenneln fick en ny utställningschampion genom Eluk och 3 nya polarhundschampions genom Freyia, Yrja och Yumi. 7 nya PDP titlar gick till kenneln genom Nikita, Nasti, Dot, Buffy, Bixie, Bajka och Tikaani. Samt ytterligare några som blev bruksmeriterade och gjorde bra ifrån sig på utställningar mm. Stort tack till er alla och grattis till ägarna och era fina hundar.


Vi vill tacka alla valpköpare som tar så bra hand om sina hundar samt alla som röntgar, ögonlyser och meriterar sina hundar och som hör av sig och meddelar hur ni har och sänder bilder mm. Samt vill vi gratulera till många fina resultat för våra valpköpare. Vi är så tacksamma och så stolta över er, tack. Vi ses vidare under 2020


30/12
Vi har fått en ny bild på Rejza. Ni ser den under kullinfo, Erori och bläddra ner till Rejza. Tack för bilden Camilla.

Några nya bilder på Ritza på hennes egen sida - Ritza. 

27/12
Vi har fått en nya bilder på Roxi som fått lite snö. Ni ser dem under kullinfo, Erori och bläddra ner till Roxi. Tack för bilderna Linda.

21/12
Vi önskar alla valpköpare och vänner en God Jul och ett Gott Nytt År!
Ny indexbild på vårt julkort. 

17/12
Vi har fått nya bilder av Rasmus och ni ser några av dem under kullinfo, Erori och gå till Rasmus. Tack Mona för bilderna. 

Vi har även fått ytterligare några bilder av Regina Bianca och ni ser några av dem under kullinfo, Erori och bläddra ner till Regina Bianca. Tack för bilderna Agneta.

16/12
Vi har fått nya bilder av Regina Bianca och av Roxi och ni ser några av dem under kullinfo, Erori och bläddra ner till Roxi och Regina Bianca. Tack för bilderna Agneta och Linda.

Vi har även fått bilder från De Koda och ni ser några av dem på kullinfo, Mapacha och gå ner till De Koda. Tack Johanna för bilderna. 

13/12
Qanuk har varit på ögonlysning och ni ser resultatet under kullinfo, Zima- Qanuk. Tack Linn och Olof för ni kollade. 

12/12
Vi har fått nya bilder på Rex. Ni ser några av dem på hans sida under kullinfo, Erori och bläddra ner till Rex. Tack Kristin för bilderna.

Vi har även fått nya bilder på Leia som ni ser under hennes sida kullinfo, Chaos- Leia. Tack Hannah för de fina bilderna. 

10/12
Vi har fått nya bilder på Roy. Ni ser några av dem på hans sida under kullinfo, Erori och bläddra ner till Roy. Tack Maggie för bilderna.

6/12
Titeuf är ögonlyst och ni ser resultat under kullinfo, Eira - Titeuf. Tack Beni och Angie för ni kollade.

30/11
Ny bild på Rejza under kullinfo, Erori och bläddra ner till Rejza. Tack för bilden Camilla. 

Några nya bilder på Ritzas sida.
Ny index bild på Ritza som möter spannet och med glädje springer tillsammans med dem. 

29/11
Idag har Qluri varit på ögonlysning för första gången. Ni ser resultat under kullinfo, Zima - Qluri.  Även Yumi var med och fick bra resultat även denna gång. 

Vi har fått nya bilder av Primus och ni ser dem under kullinfo, Tresna och bläddra ner till Nyikne Primus. Tack Kari för bilderna.

26/11
Vi har fått nya bilder från Qasper som har massa härlig snö att njuta av. Ni ser en här till vänster samt en ny i hans galleri under kullinfo, Zima och bäddra ner till Qasper.  Tack Nathalie för bilderna.

22/11
Qanuk är röntgad och ni ser resultatet under kullinfo, Zima - Qanuk. Tack Olof och Linn för att ni kollade.

13/11
Qaxi är röntgad och ni ser resultatet under kullinfo, Zima - Qaxi. Tack Micke och Monika för att ni kollade.

Vi har fått nya bilder på Roxi och ni ser dem under kullinfo, Erori samt bläddra ner till Roxis galleri. Tack Linda för bilderna.

12/11
Vi har fått nya bilder på R-Odin och Rex som ni kan se under kullinfo, Erori och bläddra ner till R-Odins respektive Rex galleri. Tack Jeanette och Kristin för bilderna. 

8/11
Någon ny bild på Ritza under våra hundar och i hennes galleri - Ritza. 

Vi har även fått en ny bild på Titeuf som ni ser under kullinfo, Eira - Titeuf. Tack Gudrun för bilden.

6/11
Qluri har varit på röntgen och ni ser resultatet under våra hundar samt under kullinfo, Zima. 
Även Qasper har varit på röntgen och ni ser resultatet under kullinfo, Zima. Tack Nathalie och  Tobias för att ni kollade. 

Vi har fått en ny bild på Nesjeka som ni ser under kullinfo, Tresna - Nesjeka. Tack Susanne för bilden. 

Valparna har nu flyttat till sina nya hem och vi önskar alla stort lycka till med sina små charmtroll. Ni kan se lite bilder på dem i deras egna galleri under kullinfo, Erori. 

Vi har även fått lite bilder på några från deras nya hem och ni kan se dem under kullinfo Erori - Rasmus, Rex, Ryno, Roxi och Rejza. Tack allesammans för uppdatering och bilder på de små. 

Ritza kommer stanna här på kenneln och du finner mer information om henne under våra hundar. Bilder mm kommer snart. 

30/10
Vi har fått ytterligare några bilder på Diona som ni ser under kullinfo, Mapacha- Diona. Samt en här till vänster. Tack Karin och Björn för bilderna. 

27/10
Vi har fått en ny bild på De Koda som ni ser under kullinfo, Mapacha- De Koda. Tack Johanna för bilden. 

Vi har även fått en ny bild på Diona som ni ser under kullinfo, Mapacha- Diona. Tack Karin för bilden. 

Samt en ny bild här till vänster på fina Qanuk som gömmer sig lite i höstens färger. Tack för bilden Linn. 

26/10
Många nya bilder under sidan valpar.

24/10
Många nya bilder under sidan valpar.

21/10
Några nya bilder under sidan valpar.


Ny bild här till vänster med Titeuf i led på spannet framför alla sibirian Husky. Av ägaren fick jag följande text:

       "Today we needed some extra Speed for the huskies - therefor Titeuf took the lead"
Det var lite skoj att läsa.
Tack för bilden Beni. 

16/10
Då är valparnas namn klara och ses under kullinfo- Erori. 
Många nya bilder under sidan valpar.

12/10
Några nya bilder under sidan valpar.

11/10
Några nya bilder under sidan valpar.

7/10
Vi har fått nya bilder av Diona som även hon träffat första snön. Ni ser en ny bild på henne under kullinfo, Mapacha - Diona. Tack Karin för bilderna.

6/10
Några nya bilder under sidan valpar.
Ytterligare någon ny bild på Koda som varit på fjället. Ni ser bilderna på honom under kullinfo, Mapacha - De Koda. Tack Johanna för bilderna. 

5/10
Vi har fått nya bilder på Qasper som fått säsongens första snö och är så lycklig. Ni ser dem under kullinfo, Zima- Qasper. Tack Nathalie för bilderna.

Vi har även fått bilder på Koda som även han fått lite snö och myst i. Ni ser bilderna på honom under kullinfo, Mapacha - De Koda. Tack Johanna för de fina bilderna. 

4/10
Idag säger vi stort stort GRATTIS till fina Leia som fyller 12 år idag. Hoppas du får en underbar dag!!
Några nya bilder under sidan valpar.

2/10
Några nya bilder under sidan valpar.

29/9
Ytterligare några nya bilder idag då valparna blir 4 veckor. Dock ganska blöta bilder då vädret inte är på topp idag... ni ser dem som vanligt under valpar.

28/9
ytterligare lite nya bilder under valpar.

27/9
Massa nya bilder under valpar.

21/9
Massa nya bilder under valpar.

18/9
Några nya bilder under valpar.

Samt en bild på Eluk från helgen under resultat samt en till här till vänster på Sara och Eluk från ringen. Eluk i fin trav. 
Tack Wilma för bilderna.

15/9
Vi har nåtts av det roliga beskedet att Eluk har blivit svensk utställningschampion. Stort stort grattis till ägare Sara. 
Champions är uppdaterad.  Eluks egen sida är uppdaterad. Kullinfo är uppdaterad. 
Samt är sidan resultat uppdaterad.

13/9
Några nya bilder under valpar.

7/9
Några nya bilder under valpar.

Samt har valparnas kullnamn kommit på plats under kullinfo. 

5/9
Enolas valpar har kommit. Ni ser lite bilder på sidan valpar.

3/9
Ny bild på Zeke under kullinfo, Eira - Tano/Zeke. Tack för bilden Lasse.

31/8
Vi har fått en nya bilder på Koda och ni ser den under kullinfo, Mapacha De Koda. Tack för bilderna Johanna. 

25/8
Vi har fått en ny bild på Koda och ni ser den under kullinfo, Mapacha De Koda. Tack för bilden Johanna. 
Samt på syster Diona som ni ser under kullinfo, Mapacha - Diona. Tack för bilderna Karin.

20/8
Det börjar synas väldigt mycket på Enola nu, magen börjar bli väldigt stor nu och det är nu ca 2 veckor kvar till beräknad nedkomst. 

16/8
Qiyo är ögonlyst, ni ser resultatet under kullinfo, Zima- Qiyo. Tack Carole för ni kollade.

12/8
Vi har fått en ny bild på Bronya som ni ser under kullinfo, Chiquita - Bronya. Tack för bilden Susanne.

Vi har även fått flera nya bilder på De Koda och ni ser två av dem här till vänster. Tack Johanna för bilderna. 

5/8
Enola är konstaterat dräktig så vi ser fram emot små valpar i början av september. Se mer under planerade kullar.

2/8
Några nya bilder på Qluri i hennes eget galleri - Qluri.

24/7
Idag säger vi GRATTIS till vår Yuki kull som fyller 6 år. Stort grattis till Elli, Enyi, Enola, Eluk och Everest och hoppas ni alla får en underbar dag!

23/7
Qiyo har varit och röntgat höfterna. Ni ser resultatet under kullinfo, Zima - Qiyo. Tack André och Carole för att ni kollade. Samt har vi fått en ny bild på Qiyo som ni ser under kullinfo, Zima - Qiyo. 

15/7
Vi har fått nya bilder på Qiyo och ni ser en av dem under kullinfo, Zima - Qiyo. Tack för bilderna Carole. 

12/7
Vi har fått flera bilder på Chinook som vi parat Enola med. Se mer under planerade kullar.

Vi har även fått bild på Nikita och ni ser den under kullinfo, Tresna - Nikita. tack camilla för bilderna.

11/7
Vi har fått många nya underbara bilder på De Koda. Ni ser några av dem på hans egen sida under kullinfo, Mapacha - De Koda. Tack Johanna för bilderna.

10/7
Vi har fått nya bilder på Frost och ni ser den under kullinfo, Nimbly- Serak/Frost. Tack Line för bilderna. 
Vi har även fått nya bilder på Yaisa som ni ser under kullinfo, Isita - Yaisa. Tack Ann och Karin för bilderna. 

7/7
Vi har fått nya bilder på Diona och ni ser några av dem på hennes egen sida under kullinfo, Mapacha - Diona. Samt två bilder här till vänster på Diona. Tack Karin för bilderna. 

Enola är nu parad och sidan planerade kullar är uppdaterad med mer information.  

28/6
Vi har fått nya bilder från Yulle som är på fjälltur. Ni ser några nya här till vänster samt några på hans egen sida under kullinfo, Isita- Yulle. Stort tack för bilderna Hampus. 

25/6
De Koda har nu fått en egen sida under kullinfo, Mapacha De Koda och vi önskar honom lycka till i sin nya familj. 

21/6
Diona har nu fått en egen sida under kullinfo, Mapacha Diona och vi önskar henne lycka till i sin nya familj. 

19/6
Några nya bilder på valparna, se sidan valpar. 

14/6
Vi har haft besök av Silas och det finns några nya fina bilder på honom under kullinfo, Nimbly - Silas. 

Några nya bilder på valparna, se sidan valpar. 

12/6
Några nya bilder på valparna, se sidan valpar. 

9/6
Idag säger vi stort GRATTIS till världens bästa Soraya och världens bästa kull nämligen vår Nimbly kull som fyller 11 år. En kull som betytt oerhört mycket för oss på så många sätt. Stort grattis till Soraya, Samira, Schaufuss, Silas, Frost, Aila och Isak och hoppas ni får en underbar dag. En extra tanke till vår älskade Sorba och till Snöa som tyvärr inte finns med oss längre. 
5/6
Några nya bilder på valparna, se sidan valpar. 

3/6
Några nya bilder på valparna som har varit på sin första utflykt se sidan valpar.

Jag har även varit iväg på utställning, se under resultat hur det gick. 
Ny bild på Aneira i hennes galleri  - Aneira. Tack för bilden Marita.

29/5
Nu är valparnas namn klara och ni ser dem under kullinfo, Mapacha kullen. 

Några nya bilder på valparna, se sidan valpar. 

26/5
Några nya bilder på valparna, se sidan valpar. 

23/5
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Sira kull som fyller 8 år. Grattis till Freyia, Fenyia, Faina, Fjodor, Viky, Sven och Vitus. Hoppas ni alla får en underbar dag!!Några nya bilder på valparna, se sidan valpar. 

21/5
Några nya bilder på valparna, se sidan valpar. 

15/5
Stella har varit på ögonlysning, ni ser resultatet under kullinfo, Chiquita - Bonnie/Stella. Tack Anna och Niclas för ni kollade. 

Några nya bilder på valparna, se sidan valpar. 

11/5
Några nya bilder på valparna, se sidan valpar. 

7/5
Bialka har kollat sina höfter och ni kan se resultatet under kullinfo, Chiquita - Bialka. Tack Robert och Anna för ni kollade. 

Några nya bilder på valparna, se sidan valpar. 

6/5
Några nya bilder på valparna, se sidan valpar. 

2/5
Valparnas kullnamn är nu klart och finns under kullinfo. 

1/5
Vi har fått nya bilder på Qanuk. Ni ser flera nya på hennes sida under kullinfo, Zima - Qanuk. Samt ser ni en härlig här till vänster i full fart. Stort tack Linn för bilderna. 

Nikita har varit på röntgen och ni ser resultatet under kullinfo, Tresna - Nikita. Tack Camilla för du kollade.

Några nya bilder på valparna, se sidan valpar. 

29/4
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Geardni kull som fyller 9 år. Grattis Aneira, Smulor, Bizou och Canto. Samt går vår tankar extra till Aniuk....


28/4
Ny bild på Frost under kullinfo, Nimbly - Serak/Frost. Tack för bilden Line. 
Igår var jag iväg på utställning med några stycken, ni ser hur det gick under resultat.

Någon ny bild på valparna, se sidan valpar. 

22/4
Någon ny bild på valparna, se sidan valpar. 

20/4
Valparna är födda, se bilder på sidan valpar.

18/4
Bialka har varit och ögonlyst. Ni ser resultat under kullinfo, Chiquita- Bialka. Tack Robert för du kollade. 

16/4
Nikita har varit och ögonlyst. Ni ser resultat under kullinfo, Tresna - Nikita. Tack Camilla för du kollade. 

12/4
Idag säger vi stort grattis till våra Zima kull som fyller 1 år. GRATTIS till Qluri, Qaxi, Qanuk, Qasper och Qiyo. Hoppas ni alla får en underbar dag!
9/4
Buffy och Nasti har varit på ögonlysning, ni ser resultatet under kullinfo, Chiquita - Buffy och Tresna Nasti. Tack Monika för du kollade. 

4/4

Stella har varit på röntgen. Ni ser resultatet under kullinfo, Chiquita - Bonnie/ Stella. Tack Niclas och Anna för ni kollade.

3/4

Idag är det 14 år sedan första kullen såg dagens ljus på snötrollens kennel. Våra tankar går till Oppaskullen och extra till vår Kerak och Kiska.

Men Kiskas barnbarn Tresna kullen fyller 2 år idag som vi glädjer oss åt.


Stort Grattis Dot, Nikita, Nasti, Naska, Primus och Nesjeka och hoppas ni alla får en underbar dag!2/4

Nya bilder på Tatiyana under våra hundar och på hennes egen sida - Tatiyana.


1/4

Nya bilder på Tamika och Elli på deras egna sidor.


31/3

Ny bild på Bixie under våra hundar och på hennes egen sida - Bixie. Samt nya bilder på Dot och Aneira på deras egna sidor - Dot och Aneira.


30/3

Ny bild på Yumi under våra hundar och på hennes egen sida - Yumi.


29/3

Nya bilder på Enola och Enyi under våra hundar samt på deras egna sidor - Enola och Enyi. Samt en ny bild på Soraya på henne egen sida - Soraya.

Vi har fått Nya bilder på Qasper. Ni ser dem under kullinfo, Zima - Qasper Tack för bilderna Nathalie.

28/3

Idag säger vi stort GRATTIS till vår Chiquita kull som fyller 2 år. Grattis till Bixie, Buffy, Bialka, Buddha, Bajka, Stella, Luna och Bronya. Hoppas ni alla får en underbar dag!

26/3

Ny bild på Qluri under våra hundar och på hennes egen sida - Qluri.


24/3

Vi har fått nya bilder på Yaisa och Ylva som ni finner under kullinfo, Isita - Ylva och Yaisa. Samt nya bild på Tigrou som ni finner under kullinfo, Eira - Tigrou samt på Silas som ni finner under kullinfo, Nimbly - Silas. Stort tack för bilderna Remco, Ann, Jo och Benita.

23/3

Idag gratulerar vi vår Isita kull som fyller 3 år. Stort grattis till Yulle, Yumi, Yrja, Yaisa och Ylva och hoppas ni får en underbar dag!!22/3

Idag gratulerar vi vår Eira kull som fyller 5 år. Stort grattis till Tatiyana, Tamika, Talvi, Teyla, Tikaani, Teodor, Temudjin, Tigrou, Titeuf och Zeke. Hoppas ni alla får en underbar dag!16/3

Igår fick vi glada nyheter i brevlådan från Svenska kennelklubben att vi på Snötrollens kennel för 3:e gången har blivit tilldelade Bruksuppfödarpriset. Se mer här >>


14/3

Nu är sidan planerade kullar äntligen uppdaterad och vi väntar valpar i april.

11/3

I lördags hade vi besök av Buddha och först blev det en dragrunda i leran och sedan en massa bus på tomte. Ni ser någon ny bild på Buddha under kullinfo, Chiquita - Buddha samt några busbilder här. Tack för ni kom Lisa och Henrik.8/3

Luna/Bellini har varit på röntgen och ögonlysning. Ni ser resultaten under kullinfo, Chiquita-Bellini. Tack Stina för ni kollade.

2/3

Efter vår vistelse i Furudal gick resan vidare till Överhogdal och en vecka med ren avkoppling, hundkörning och njutning. Det blev många fina slädturer med mycket klättring och vackra vyer. Det blev även en del skoterturer och en massa bus i rastgården för hundarna. En härlig vecka.

Några bilder finns i galleriet från några av slädturerna.


1/3

Ny bild på Bronya under kullinfo, Chiquita - Bronya.  Tack Susanne för bilden.


28/2

Nya bilder på Dot, Qluri, Yumi och Tatiyana på deras egna sidor.


Buddha är röntgad och ögonlyst, ni ser resultatet under kullinfo, Chiquita Buddha. Tack Lisa för ni kollade.27/2

Nya bilder på Aneiras, Bixies och Ellis egna sidor.


25/2

Vi har varit och tävlat på de Nordiska Mästerskapen som i år hade deltagare från Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Schweiz och Holland utöver Sverige då förstås. Jätteskoj!


Det gick mycket bra för snötrollens kennel, ni ser mer om resultaten från tävlingarna under resultat.

Tävlingarna resulterade även i några nya bruksmeriterade snötroll som ni ser under bruksmeriterade och även några nya PDP titlar som även finns med där. Samt fick vi en ny Polarhundschampion. Grattis Freyia och ägare Jytte till det. Sidan champions är uppdaterad.


Hundarnas egna sidor är uppdaterade med nya meriter i draget.


På plats delades det även ut priser för Årets hundar och Årets samojed (drag och utställning) som gick till Snötrollens Eira Tatiyana samt Årets draghund som gick till Snötrollens Yuki Elohim "Elli"  Hundarnas sidor är uppdaterade med dessa resultat samt övriga från årets listan.


Resan fortsatte efter Furudal så mer uppdatering kommer och även mer bilder....Vi har fått Tigrous resultat på HD och ED röntgen, ni ser det under kullinfo, Eira Tigrou. Tack Jo.


14/2

Idag säger vi GRATTIS till vår Ceavvi kull som fyller hela 10 år. Stort grattis till Czaarii, Nimbus, Nikki, Chomsky, Celsius och Chanuq. Samt går våra tankar till Coda som inte är med oss längre.

Hoppas ni alla får en underbar dag!

1/2

Vi har fått nya bilder på Qiyo. Ni ser dem under kullinfo, Zima - Qiyo. Tack för bilderna Carole.


29/1

Vi har varit på tävlingar i Hamra samt på Polarhundsmästerskapen i Åsarna. Ni ser under resultat hur det gick.

Hundarnas sidor är uppdaterade med resultaten och några nya titlar.

Kullinfo är uppdaterade med de nya resultaten och titlarna.

Bruksmeriterade hundar är uppdaterade.

Champions är uppdaterade.

Galleri är uppdaterade med lite bilder från Åsarna.

Ny indexbild.


Även några valpköpare har varit på slädtävling i Schweiz och ni ser dem resultaten under resultat också.


Nya bilder på Buffys sida under kullinfo, Chiquita - Buffy samt på Nasti under kullinfo, Tresna - Nasti


Ny bild på Elli på hennes egen sida - Elli.


Sedan till den tuffa biten av denna uppdatering. Dagen innan vi skulle åka blev Aniuk oerhört dålig och smärtan han fick då var ingen vi eller veterinären kunde få bort så det fanns ingen annan väg att gå än att låta honom vandra vidare. Aniuk var en speciell pojke för oss och han kommer vara så saknad. Ännu är det svårt att skriva då det känns så overkligt ännu.

Aniuk har flyttat ner sin sida till In Loving memory och fått en liten text bredvid. Du är så saknad gubben och det kommer du alltid att vara.


15/1

Vi har fått en ny bild på Bajka. Ni ser den under kullinfo, Chiquita - Bajka. Tack för bilden Katja.


1/1

Då var det dags att summera året och ser vi tillbaka på 2018 så ser vi ett både positivt och negativt år. Vi förlorade vår underbara Sorba helt plötdsligt och chocken blev stor och sorgen var och är fortfarande enorm. Du är så saknad Sorba.


Vi fick en kull med valpar där vi behöll Qluri en rejäl tjej som vet precis vad hon vill, så det blir skoj att följa henne och syskonen.


På tävlingarna var det ett bra år som slutade med guld på de tävlingar vi ställde upp på. Det blev guld i 6 spanns klassen på de Nordiska mästerskapen till Linda samt Guld i 4 spann till Fredrik på samma tävling. Sedan startade Fredrik i DP60 i mörker och vann samt körde han grönlandshundsmeriten och vann även där. Så bra resultat för all den träning som vi lagt ner samt en hel del trevliga turer och träningar under året såklart, det är ju de som gör att man orkar ju..

Året avslutades tyvärr med mycket sjukdom för min egen del vilket resulterat i mindre träning för mig med hundarna och mer jobb för Fredrik men vi hoppas det vänder nu och blickar framåt.


Vi vill tacka alla valpköpare som tar så bra hand om sina hundar samt alla som röntgar, ögonlyser och meriterar sina hundar och som hör av sig och meddelar hur ni har och sänder bilder mm. Samt vill vi gratulera till många fina resultat för våra valpköpare. Vi är så tacksamma och så stolta över er, tack. Vi ses vidare under 2019


Vi har fått en ny bild på Fjodor som ni ser under kullinfo, Sira -Fjodor. Tack för bilden Kati.


26/12

Vi har fått nya bilder på Qanuk som är uppe i snön samt på brorsan Qiyo. Ni ser dem under kullinfo, Zima - Qanuk och Qiyo. Tack för bilderna Linn och Carole.


22/12

Vi har fått ny bild på Isak, ni ser den under kullinfo, Nimbly - Speed/Isak. Tack Anders för bilden.

Vi har även fått nya bilder på Qasper som njuter i all snö. Ni ser några av dem under kullinfo, Zima - Qasper. Tack för alla bilder Nathalie. Sedan en ny bild här till vänster på Qaspers underbara omgivning med all snö, underbart.


Samt har vi fått några nya bilder på Vitus, ni ser en av dem under kullinfo, Sira - Fridtjof Nansen/Vitus. Tack Thomas för bilderna.


21/12

Bixie och Dot är röntgade. Ni ser resultatet under våra hundar samt under kullinfo, Chiquita - Bixie och Tresna, Nadja/Dot.


Nyfikne Primus är röntgad. Ni kan se resultatet under kullinfo, Tresna - Nyfikne Primus. Tack Kari för du kollade.


17/12

Vi har fått en nya bilder på Tigrou och Everest, ni ser en av dem under kullinfo, Yuki - Everest och Eira - Tigrou. Tack för bilderna José. Ni ser även en bild här till vänster på Everest väntar på träningen i spannet.


Vi har fått en nya bilder på Nikita, ni ser en av dem under kullinfo, Tresna, Nikita. Tack för bilderna Camilla.


14/12

Vi har fått en nya bilder på Nikita, ni ser en av dem under kullinfo, Tresna, Nikita. Tack för bilderna Camilla.


10/12

Naska är HD röntgad. Ni ser resultatet under kullinfo, Tresna - Naska. Tack Robert och Anna för ni kollade.


8/12

Vi har fått nya bilder på Qasper som fått snö och njuter för fullt. Ni ser dem under kullinfo, Zima - Qasper. Tack för bilderna Nathalie.


7/12

Vi har fått en ny bild på Nesjeka, även denna som ledarhund i spannet. Ni ser den under kullinfo, Tresna - Nesjeka samt här till vänster finns Nesjeka med sin ledarhundskompis. Tack Susanne för bilderna.


30/11

Bixie och Dot har idag varit på ögonlysning. Ni ser resultatet under kullinfo, Chiquita - Bixie och kullinfo, Tresna - Nadja/Dot.


25/11

Ny index bild på spannet.


Ny bild på Nesjeka under kullinfo, Tresna Nesjeka. Tack för bilden Susanne.


19/11

Vi har fått nya bilder på Qanuk. Ni finner dem under kullinfo, Zima - Qanuk. Tack Linn för bilderna.


16/11

Nasti och Buffy har röntgats. Ni ser resultaten under kullinfo, Tresna Nasti och Chiquita Buffy. Tack Monika och Micke för att ni röntgade.


11/11

Vi har fått nya bilder på Nikita och ni ser en av dem under kullinfo, Tresna - Nikita. Tack Camilla för bilderna.


Nya bilder på Bixie, Dot och Qluri på deras egna sidor.


1/11

Idag har vi nåtts av det mycket tråkiga beskedet att Hubbe - Snötrollens Oppas Kancho har lämnat oss. Han skulle bli 13 år och 7 månader på lördag. Så han har haft ett långt och härligt liv hos de bästa ägarna man kan tänka sig. Tack så oerhört mycket Staffan och Benita för att ni tagit så bra hand om Hubbe under hela hans liv. Det finns många minnen även hos oss från Hubbe. Ni ser lite bilder på Hubbe här >>

Tack för allt finaste Hubbe med familj.


Naska har kollat sina ögon. Ni ser resultatet under kullinfo, Tresna - Naska. Tack Robert och Anna för att ni kollade.


18/10

Vi har fått en fin höstbild från Buddha, ni ser den under kullindo, Chiquita - Buddha. Tack för bilden Lisa.


14/10

Förra helgen var vi på SPHK träff med utställning. Det var hela 14 snötroll anmälda och ytterligare ett snötroll- Buddha kom och tittade på lördagen. Det gick oerhört bra för dem alla och för att vara nybörjare som flera var både hundar och ägare så klarade de detta fantastiskt bra. Det var så roligt att ni kom allesammans så stort tack för det.

Hur det gick ser ni under resultat.

Det provades även att köra lite med dem och det gick ju jättebra det med, så skoj.

Utöver att mina valpköpare visade sina hundar så bra så visade de mina hundar nu när jag tyvärr inte kan själv. Det fanns även några andra såsom Karin, Wilma och Jeanette som hjälpte mig och det betydde oerhört mycket för mig. Stort stort tack till er.


På söndagen kom även Stella ner och hälsa på samt provade att köra lite. En mycket trevlig dag även detta. Stort tack för ni kom.


Nya bilder finns på Eluk, Nikita, Enola, Buffy, Nasti och Yulles sida

4/10

Idag gratulerar vi Leia som fyller 11 år. Stort grattis på dagen och hoppas den blir jättebra.


29/9

Vi har fått nya bilder på Qanuk, Qiyo och Qasper. Ni ser dem under kullinfo, Zima - Qanuk, Qiyo och Qasper.

Tack Linn, Carole och Nathalie för bilderna.7/9

Bajka är röntgad och ni ser resultatet under kullinfo, Chiquita - Bajka.  Tack Katja för du kollade.


2/9

Vi har fått lite bilder från gårdagen. Ni ser några under sidan resultat samt ser ni någon ny bild på Qaxi under kullinfo, Zima - Qaxi.

Samt någon ny bild på Qluri på hennes egen sida samt på Yumi på hennes egen sida.

Tack för bilderna av Qaxi - Ylwa Malmberg och av Qluri Marita Olsson.


1/9

Idag var jag i Tånga hed på SPHK´s utställning och med mig hade jag Qluri och Yumi och på plats fanns även systrarna Qaxi och Yrja.

Ni ser hur det gick under resultat.

Tack alla för en trevlig dag!


28/8

Vi har fått nya bilder på Qiyo. Ni ser en bild på hans sida under kullinfo, Zima - Qiyo samt en här till vänster. Tack för bilderna Carole.


17/8

Vi har fått nya bilder på Qanuk som ni ser under kullinfo, Zima - Qanuk. Stort tack för bilderna Linn.


Vi har även fått nya bilder på Nikita som ni ser under kullinfo, Tresna- Nikita. Stort tack för bilderna Camilla.


9/8


I lördags hände det ofattbara och det är ännu svårt att ta in vad som hänt och tomheten och sorgen är enorm.

Helt plötsligt blev vår älskade Sorba väldigt dålig och vi fick åka akut till veterinären. Att det tyvärr inte var någon veterinär i vår stad som hade tid gjorde att jag fick åka till Jönköping, nästan 1,5 timmar bort. En resa som var tuff och allt bara snurrade i huvudet på mig. Väl på plats fick vi förtur för alla som redan var där då veterinären också klassade detta som extremt akut. Men trots våra ansträngningar så gick det inte göra något och jag var tvungen att släppa taget om Sorba.

Sorba en hund som betytt oerhört mycket för mig på många vis. Det finns liksom inte riktigt ord för vilken styrka hon gett mig när livet varit som tuffast för mig. En hund som gett mig massor av oro, skratt, fina barn och barnbarn och massa härliga turer både på snö och barmark. Tillsammans med din syster var ni oslagbara på många vis. Det finns så mycket minnen, vilket vi givetvis är så glada för och så mycket saker vi kommer minnas för alltid. Du kommer alltid ha en enormt stor plats i mitt hjärta och saknaden efter dig kommer finnas för alltid. Nu får mamma Tanisha och dina halvsyskon ta hand om dig och så får du springa över de öppna vidderna och busa, leka och jaga och faktiskt göra precis vad du vill.


När någon så fullständigt slits bort från en är det svårt att finna ord och tankarna bara snurrar. Jag får försöka glädjas åt allt du gett oss och ta vara på det.

Hej då underbaraste finaste och fantastiska Sorba.


Sidan våra hundar är uppdaterad där Sorba flyttat ner till i minnet och fått lite text bredvid.