Nyheter

Nyheter

27/11
En ny bild på Iris under kullinfo, Dots och gå till Iris. 

22/11
Vi har även fått nya bilder på Milos och ni ser den under kullinfo, Rapido och gå ner till Milos. Tack för bilderna Othilia.

21/11
Nya bilder på Leia som också fått snö och ni ser dem på Leias egen sida. Tack för bilderna och filmerna Hannah. 

Vi har fått en ny bild på Ivaldi som ni ser under kullinfo, Dots och gå ner till Ivaldi. Tack för bilden Alvhild.

Vi har även fått ny bild på Fuyu och ni ser den under kullinfo, Rapido och gå ner till Mafuyu. Tack för bilden Morteza. 

Även ny bild på Milou och Maya och ni ser dem under kullinfo, Rapido och gå till Milou respektive Maya. Tack för bilden Severine. 

19/11
Vi har fått en ny bild på Ivaldi som ni ser under kullinfo, Dots och gå ner till Ivaldi. Tack för bilden Alvhild. 
Samt en bild på Bob som ni ser under kullinfo, Isitala och gå ner till Phoenix/Bob. Tack för bilden Maja. 

14/11
Igår var Izzie och vi på besök hemma hos Iris och det blev som vanligt när systrarna sågs en massa bus. Blev lite nya bilder med, ni ser några under kullinfo, Dots och gå ner till Iris. Några på Izzie sida här >> samt en ny på Izzie under våra hundar. Några bilder även här till vänster. Ni ser ännu fler på vår instagram@snotrollens
Tack för en härlig playdate och en massa skoj prat Florian, Lisa och Iris. 

Vi har även fått en ny bild på Ylv och Mayla och ni ser den under kullinfo Rapido och gå till Mayla eller Isita och gå till Ylva. Tack för bilden Nicky.

9/11
Vi har även fått nya bilder på Phiri som ni ser under kullinfo, Isitala och gå ner till Phiri. Tack för bilderna Martin.


6/11
Vi har fått nya bilder av Iris och ni ser några under kullinfo, Dots och gå ner till Iris, samt en här till vänster. Tack Lisa för bilderna. 

3/11
Vi har fått nya bilder på Fynn som ni ser under kullinfo, Kluci och gå ner till Dorian Fynn. Tack för bilderna Denise.
Vi har även fått en ny bild på Pixie som ni ser under kullinfo, Isitala och gå ner till Pixie. Tack för bilden Johanna. 
 
18/10
Vi har fått nya bilder på Roxi och ni ser dem under kullinfo, Erori och gå ner till Roxi. Tack Linda för bilderna. 

9/10
Igår var jag på utställning i Eskilstuna. Ni kan se hur det gick under resultat. 
Nya bilder på Minja på hennes egen sida samt på våra hundar - Minja. 
Även flera nya bilder på Milos som ni ser under kullinfo, Rapido och gå ner till Milos. 

Fredag- söndag denna helg går även Barmarks SM och under fredag och lördag tävlade Qanuk och Pältsa där med sin husse Olof och matte Linn. Ni ser hur det gick under resultat samt två härliga bilder här till vänster. Grattis till er alla och bra jobbat. 

7/10
Vi har fått en ny bild av Vida och ni ser den under kullinfo, Sorelle Vida. Tack för bilden Madeleine. 

4/10
Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Leias födelsedag. Hipp hipp Hurra Leia på din 15 årsdag!!!


Hoppas du får en underbar dag!

1/10
Vi har fått en ny bild av Trulls och ni ser den under kullinfo, Isitala och gå ner till Prins Trulls. Tack för bilderna Moa. 

29/9
Vi har fått bilder av Leia som om bara några dagar blir 15 år. Ni ser några bilder under kullinfo, Chaos- Leia. 
Tack Hannah för bilder, videos och all härlig info om underbara Leia, fantastsikt att se. 

22/9
Vi har fått ny bild av Fynn och du kan se den under kullinfo, Kluci och gå till Fynn. Tack för bilden Denise.

16/9
Vi har fått nya bilder på Milos och ni ser dem under kullinfo, Rapido och gå ner till Milos. Tack för bilderna Othilia.

15/9
Vi har fått nya bilder av Stout och du kan se dem under kullinfo, Kluci och gå till Stout. Tack för bilderna Svetlana. 

11/9
Vi har fått ny bilder på Thorri och ni ser dem under kullinfo, Kluci och gå ner till Don Thorri. Tack för bilderna Rietje. 

3/9
Vi har fått en ny bild på Rex som ni ser under kullinfo, Erori och gå ner till Rex. Tack för bilden Kristin.

2/9
Vi vill säga stort grattis till Snötrollens Mapacha De Koda som nu kan titulera sig godkänd eftersökshund. Stort grattis och bra jobbat!!

1/9
Idag säger vi GRATTIS till vår Erorikull som fyller 3år. 
Stort grattis Rejza, Roxi, Ritza, Reggie, Brynolf, Roy, Rex, Rasmus och Odin. Hoppas ni alla får en underbar dag!
31/8
Vi har fått några nya bilder på Iris och ni ser dem under kullinfo, Dots och gå ner till Iris. Tack för bilderna Florian.

29/8
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Dots kull som fyller 1 år. Stort grattis Izzie, Iris och Ivaldi och hoppas ni alla får en underbar dag!
24/8
Lite nya bilder på gårdgens 1 åringar. Ni ser dem under kullinfo, Kluci och gå ner tll Fynn, Thorri och Diesel. Tack för bilderna Denise, Rietje och Jeanette. 


23/8
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Kluci kull som fyller 1 år. Grattis Diesel, Thorri, Stout, Kiwi och Fynn. Hoppas ni alla får en underbar dag!


22/8
Vi har fått nya bilder på Ivaldi som ni finner under kullinfo, Dots och gå ner till Ivaldi. Tack för bilderna Alvhild. 
Vi har även fått bilder på Kiwi och Thorri och ni ser dem under kullinfo, Kluci och gå ner till Kiwi och Thorri. Tack för bilderna Angelica och Rietje. 
Thorris bilder ser ni även som indexbid nu. 

21/8
Några nya bilder på Vilda och Minja i deras egna gallerier- Minja och Vilda. 

18/8
Vi har fått några bilder på Mafuyu och ni ser dem under kullinfo, Rapido och gå till Mafuyu. Tack för bilderna Morteza.

14/8
Nya bilder på Pilvi under våra hundar och i hennes eget galleri här >>

Idag har Pilvi varit på utställning och ni ser hur det gick under resultat. 

13/8
Igår nåddes vi att de fantastiska nyheterna att DeKoda har fått godkänt blodspårprov i Norge. Stort grattis Johanna och Koda och bra jobbat.

Vi har fått några bilder på Milou och Maya och ni ser dem under kullinfo, Rapido och gå till Milou och Maya. Samt en bild här till vänster. Tack för bilderna Severine.


9/8
Lite nya bilder på Fuyu efter vi träffads häromdagen. Ni ser dem under kullinfo, Rapido och gå ner till Mafuyu. Tack för lekstunden. 

6/8
I torsdags hade vi besök av Iris och så skoj att se hur lika systrarna är i både sätt och utseende. Några nya bilder på deras bus här till vänster samt på Iris sida under kullinfo, Dots och gå ner till Iris samt på Izzie och Minjas sida. 
Stort tack för ni kom så skoj.
Även en ny indexbild på Minja och Iris. 


3/8
Vi har fått nya bilder från Iris och ni ser några av dem under kullinfo, Dots och gå ner till Iris. Tack för bilderna Lisa.

29/7
Vi har fått en ny bild på Thorri som ni ser under kulinfo, Kluci och gå ner till Thorri. 
Samt en bild på Mayla och Ylva tillsammans som ni ser under kullinfo, Rapido och gå ner till Mayla eller Isita och gå ner till Ylva. Tack för bilderna Rietje och Nicky. 

24/7
Idag fyller vår Yuki kull 9 år. Rayas enda och finaste kull. Grattis till Elli, Enola, Enyi, Eluk och Everest. Hoppas ni alla får en underbar dag!

18/7
Igår förlorade vi vår älskade Raya och saknaden är stor. 

Raya vår älskade Raya. En av de bästa samojeder som funnits inom draget vill jag nog säga. Hon startade i de Nordiska Mästerskapen under 2010-2019 och vann alla och gick i led på samtliga. Hon har tex 22 godkända Dragprov 20 och 14 Dp60, dvs samtliga hon har startat på. Hon har vunnit och placerats sig i årets draghund många gånger och även placerat sig bra i årets samojed två gånger fast hon inte är utställd så många gånger. Hon även utställningschampion och polarhundschampion.

Har även godkänd trekkehundscert i Norge men endast tävlat en gång där med vinst.

Där hon älskade mest att vara var just i spannet och då i led och hon älskade att tävla och hatade att någon var före henne.....

Utöver detta är hon en fantastisk hund som styrt med oss och de andra hundarna i hela sitt liv. Finns ingen hund som lyckats bestämma så mycket över både husse och matte i vårt hushåll som hon. Lilla prinsessan Raya fick alltid till slut det hon önskade och endast hon visste vad det var så bara att försöka lista ut det så Raya blev nöjd. Även de andra hundarna bestämmer hon över när de ska pussas, tvättas osv.

Raya blev också mamma till en kull valpar med 5 fantastiska valpar där alla är otroligt duktiga draghundar och av dem bor 4 i Sverige och alla 4 är polarchampions. Raya har sedan fått både barnbarn och barnbarnsbarn vilket vi är oerhört tacksamma och glada för.

För lite mer än 1 månad sedan fyllde du 14 år och vi gick fortfarande promenader på över 10km tillsammans varje dag, men sedan märkte vi att du började bli gammal och promenaderna fick dras ner till runt 4km istället. Men dessa gick du gärna lös, men ibland i väl rask fart så man fick jogga för att hinna med, men det tyckte hon bara var skoj. I lördags gick vi således vår sista promenad och allt var som vanligt då och hon var pigg och glad. Sedan gick det fort och i söndags morse åkte vi akut till veterinären där vi tillsammans med veterinären insåg att vi inte kunde göra något mer för henne än att låta henne vandra vidare. Nu får hon återförenas med mamma och syster med flera.

Att Raya inte finns kvar längre kommer vi tydligt märka, det kommer vara så tomt. Du kommer vara så otroligt saknad och vi kommer aldrig aldrig glömma dig. Vi bär dig med oss i våra hjärtan för alltid.

Älskade älskade Soraya. Vila i frid
Våra hundar uppdaterad med Raya nerflyttad till In Loving Memory och lite text bredvid.Vi har fått några nya bilder på Diesel som ni ser under kullinfo, Kluci och gå ner till Diesel. Tack för bilderna Camilla. 

11/7
Några nya bilder på vår Minja på hennes egen sida här

10/7
Igår åkte även Mayla till sin nya familj och till sin egen moster Ylva i Holland. Stort lycka till Mayla. Lite nya bilder på Mayla under kullinfo, Rapido och gå ner till Mayla. 

7/7
Igår började Milou och Maya sin långa resa hem till sin nya familj i Schweiz. I familjen finns sedan tidigare två snötroll- Everest och Tigrou. Vi önskar dem stort lycka till i sin nya familj. 
Ni kommer kunna följa dem under kullinfo, Rapido och bläddra ner till Milou och Maya. En del nya bilder finns där nu. 

3/7
Igår hade vi besök av Milos och Mafuyu så alla syskon i Rapidokullen fick leka en sista gång. Ni ser några busbilder här till vänster. Samt några nya bilder under kullinfo, Rapido och kolla på Milos och Mafuyu. Även en bild på Mafuyu vi fått av husse ses där. Tack för bilden och extra stort tack för ni kom Milos och Mafuyu med familjer. Så skoj att alla fick leka tillsammans en gång till. 

1/7
Vi har fått nya bilder på Stout och ni ser dem under kullinfo, Kluci och gå ner till Dutch Stout.
Tack för bilderna Svetlana.

29/6
Vi har fått  nya bilder på Milos och ni ser dem under kullinfo, Rapido och gå ner till Milos. Tack för bilderna Othilia.

25/6
Vi har fått en ny bild på Ylva och ni ser den under kullinfo, Isita och gå ner till Ylva. Tack för bilden Nicky.

23/6
Vi vill passa på att önska er alla en trevlig midsommar.

Vi har fått lite nya bilder från Iris och ni ser en av dem här till vänster. Samt några nya under kullinfo, Dots och gå ner till Iris. Tack för bilder och info Lisa. 

Vi har också fått nya bilder på vår Pilvi och ni ser en av dem under Pilvis eget galleri- Pilvi. Tack för bilderna Wilma.

10/6
Vi har fått nya bilder från Phiri och ni ser dem under kullinfo, Isitala och gå ner till Phiri. Tack Martin för bilderna. 

9/6
Idag fyller vår underbara Soraya och vår Nimblykull 14 år. Stort grattis Soraya och Samira som fortfarande finns med oss. Hoppas ni får en underbar dag!
Vi sänder också en tanke till dem som redan lämnat oss.
2/6
Några nya bilder på de valpar som är kvar här som nu är 10 veckor. Ni ser dem under valpar. 

30/5
Förra helgen flyttade Milos och Mafuyu till sina nya familjer och ni kan nu följa dem under kullinfo, Rapido istället. Vi önskar er lycka till med era nya familjemedlemmar.
Minja blir kvar här på kenneln och har därmed tagit sin plats under våra hundar samt har hon fått ett eget galleri- Minja. 

De andra valpara får vänta lite till innan de flyttar till sina nya familjer. Så än är det en massa bus med alla 4 små. 

Vi har fått någon ny bild på Thorri och ni ser den under kullinfo, Kluci och gå ner till Don Thorri. Tack Rietje för bilderna. 

23/5
Idag säger vi Stort GRATTIS till vår Sira kull som fyller 11år. Grattis Fenyia, Freyia, Sven och Viky och hoppas ni alla får en underbar dag. En extra tanke till Vitus, Faina och Fjodor som inte längre är med oss. 
20/5
Vi har fått nya bilder från Ylva och ni finner några av dem under kullinfo, Isita och gå ner till Ylva. Tack för bilderna Nicky. 

Valparna har nu hunnit bli 8 veckor och var hos veterinären för besiktning igår, allt gick fint. Nya bilder på sidan valpar.
Snart börjar ett nytt äventyr för några av dem medan vissa får vänta lite längre med det. 

14/5
Många nya bilder efter ny utflykt på sidan valpar.

11/5
Nya 7 veckors bilder på valparna.

Många nya bilder på sidan valpar.

En ny bild i Bixies galleri. 

7/5
Nya bilder under våra hundar på Pilvi och Izzie samt några nya bilder i Izze, Pilvi och Tatiyanas galleri. 
Vi har fått nya bilder av Pältsa och Qanuk som varit 1 månad på Svalbard. Ni ser någon bild på dem under kullinfo, Isitala och gå ner till Pältsa samt kullinfo, Zima och gå ner till Qanuk. Tack för bilderna Olof.

6/5
Nya bilder på valparna samt är nu deras namn klara och finns under kullinfo. 

3/5
Vi har fått nya bilder från Stout och ni ser dem under kullinfo, Kluci och gå ner till Dutch Stout. Tack för bilderna Svetlana.
Ny bild på Enola i hennes galleri- Enola

Nya bilder på valparna 


29/4
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Geadrni kull som fyller 12 år. Grattis Aneira, Smulor och Canto och hoppas ni alla får en underbar dag!
Samt skänken vi en extra tanke till Aniuk och Bizou som inte längre finns med oss. Vi har fått några nya bilder från Roxi och ni ser någon av dem under kullinfo, Erori och gå ner till Roxi. Tack Linda för bilderna och uppdateringen.

27/4
Nya bilder på sidan valpar.

23/4
Vi har fått någon ny bild på DJ Kiwi och ni ser den under kullinfo, Kluci och gå ner till DJ Kiwi. Tack för bilderna Angelica.

21/4
Nya bilder på sidan valpar.

18/4
Vi har fått några nya bilder på Don Thorri och ni ser dem under kullinfo, Kluci och gå ner till Don Thorri. Tack för bilderna Rietje.

Många nya bilder på sidan valpar.

17/4
Idag säger vi GRATTIS ill vår Mapacha kull som fyller 3 år. Grattis till Diona och De Koda och hoppas ni får en underbar dag!14/4
Alla valpar önskar en glad påsk med lite nya bilder under valpar. 

13/4
Vi har fått en ny bild på Trulls som ni finner under kullinfo, Isitala och gå ner till Prins Trulls. Tack Moa för bilderna. 
Några få nya bilder under valpar

12/4
Idag är det dubbelkalas och vi säger stort GRATTIS till Zima kullen som fyller 4år. Grattis Qluri, Qanuk, Qaxi, Qasper och Qiyo och hoppas ni får en underbar dag.

Samt säger vi även stort GRATTIS till Isitala kullen som fyller 2 år idag. Grattis Pilvi, Pältsa, Pixie, Preben, Phiri, Max, Bob och Trulls och hoppas ni alla får en underbar dag!10/4
Nya bilder under valpar.

7/4
Vi har fått nya bilder på Kiwi och ni ser några av dem under kullinfo, Kluci och gå ner till DJ Kiwi. Tack för bilderna Angelica.

5/4
Vi har fått nya bilder på Everest och Tigrou. Ni ser några av dem under kullinfo, Yuki och gå ner till Everest samt några under kullinfo, Eira och gå ner till Tigrou. Tack José för bilderna. 

Nya bilder under valpar.

4/4
Idag säger vi stort GRATTIS ti vår Sorelle kull som fyller 2 år. Grattis Vilda och Vida och hoppas ni får en underbar dag!Vi passar även på att säga grattis till Leia som blir 14,5 år idag. Grattis Snötrollens Leia Alone After Chaos. 

3/4
För 17 år sedan föddes Snötrollens allra först kull. Vår fina Oppas kull- Kerak och Kiska som stannade hos oss samt deras syskon. Kiwa, Kwik, Hubbe, Elvis, Nalle och Kinjo. En extra tanke går ju till er idag. 
12 år senare föddes Kiskas barnbarn och vår Tresna kull. Så idag säger vi stort GRATTIS till Dot, Nikita, Nasti, Nessie, Naska och Primus. Hoppas ni alla får en underbar dag!

2/4
Vi har nåtts av det tragiska beskedet att Chanuq - PDP Snötrollens Ceavvi Chanuq har lämnat oss. Våra tankar går till Denise och Walter med familj. Tack för att ni gav honom ett långt och härligt liv med er. R.I.P PDP Snötrollens Ceavvi Chanuq. 

Några nya bilder på valparna. 

30/3
Några nya bilder på valparna. 

28/3
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Chiquita kull som fyller 5 år. Stort grattis till Buddha, Bialka,Bixie, Buffy, Bajka, Bronya och Stella. Hoppas ni alla får en underbar dag!
Vi skänker också en tanke till Luna som inte är med oss längre. 


Qiyo har fått en ny arbetstitel nämligen LPI som är en tysk arbetstitel för långdistans. Grattis säger vi till ägarna Andre och Carole. Bra jobbat!

Vi har fått nya bilder på Fynn och ni ser en av dem under kullinfo, Kluci och gå ner till Dorian Fynn. Tack för bilderna Denise.

Yumis valpar är födda och ni ser lite bilder på dem under valpar. 

I veckan som var hade vi besök av Izzies syster Iris och oj vad systrarna lekte och hade skoj. De var otroligt lika i allt och otroligt svåra att fota då det var full fart. Lisa gjorde några försök och ni ser två bilder av systrarna här till vänster. Tack för bilderna Lisa och stort tack för besöket vi och främst Izzie längtar redan till nästa gång.

23/3
Idag säger vi stort GRATTIS till vår Isita kull som fyller 6 år. Grattis Yumi, Yrja, Ylva, Yaisa och Yulle och hoppas ni alla får en underbar dag!22/3

Idag säger vi stort GRATTIS till vår Eira kull som fyller 8 år. Grattis Tatiyana, Tamika, Talvi,Tikani, Teodor, Temudjin, Tigrou, Titeuf och Zeke. Hoppas ni alla får en underbar dag.
Vi sänder en extra tanke till Teyla som inte längre är med oss.
16/3
Vi har fått några nya bilder på Diesel, Stout och Iris. Ni ser dem under kullinfo, Kluci och gå ner till Diesel respektive Dutch Stout samt kullinfo, Dots och gå ner till Iris. 
Tack för bilderna Jeanette, Svetlana och Florian. 
Samt två till vänster här på Iris också. 

12/3
Vi har nåtts av den trista nyheten att Nikki- Snötrollens Ceavvi Chatka inte längre finns med oss. Våra tankar går till familjen. R.I.P Snötrollens Ceavvi Chatka"Nikki"

8/3
Vi har fått massa nya bilder av Ivaldi och ni ser några av dem under kullinfo, Dots och gå till Ivaldi. Tack för bilderna Alvhild.

7/3
Under februari har vi varit på semster med hundarna i fjällen och nu finns äntligen en massa bilder från turen under galleri. 

6/3
Lite nya bilder på Dot på hennes egen sida - Dot. 
Lite nya bilder på Izzie på hennes egen sida Izzie samt en ny bild under våra hundar. 

Vi har fått en ny bild på Fynn som ni ser under kullinfo, Kluci och gå ner till Dorian Fynn. Tack för bilden Denise. 

2/3
Yumi är dräktig så valpar väntas till slutet av mars/början av april. Mer information under planerade kullar. 

27/2
Vi har fått nya bilder på Trulls och ni ser en av dem under kullinfo, Isitala och gå ner till Prins Trulls. Tack för bilderna Moa. 

Lite bilder från DP60 i Sulviken har vi fått av arrangören och det tackar vi för. Ni ser några under resultat. Samt återfinns en på våra hundar i galleri. Ni finner även någon ny bild på Qaxi, Nasti, Qiyo och Pältsa på deras sidor. Ni finner dem på kullinfo, Zima och gå ner till Qiyo respektive Qaxi. Samt gå till kullinfo, Isitala aoch gå ner till Pältsa och till kullinfo, Tresna och gå till Nasti. 

Vi har även nåtts av det trista beskedet att Teyla har lämnat oss. Våra tankar går till ägarna och vi säger stor kram och tack för det fina liv ni gett Teyla under dessa år.